Om indsamlingen

Sammen for Ukraine er et samarbejde mellem DR, TV2 og 18 humanitære hjælpeorganisationer. Fælles for de 18 organisationer er, at de lever op til DRs akutretningslinjer og er tilstede og aktive i Ukraine og i nærområderne.

Samarbejdet gælder både en støttekoncert den 12. marts, der sendes direkte på DR og TV2 og en indsamling til de 18 organisationers arbejde med at hjælpe krigens ofre.

DR og TV2 afholder omkostningerne til selve TV-programmet, mens organisationerne betaler for indsamlingsomkostningerne.

Op til 7 % af overskuddet kan anvendes af organisationerne til at administrere projekterne. Overskuddet fordeles mellem organisationerne efter en fordelingsnøgle, hvor 1/3-del fordeles ligeligt, mens 2/3-dele fordeles efter organisationernes evne til selv at samle penge ind.

Støttekoncert og indsamling for ofrene i Ukraine

Lørdag d. 12. marts kl. 19:30 er Natasja Crone og Johannes Langkilde værter for en aften, der byder på portrætter af helt almindelige ukrainere, der er berørt af krigen, og historier om danskere, der med lokale initiativer er med til at støtte ukrainere på flugt. I løbet af aftenen vil der også være direkte gennemstilling til DR’s og TV 2s korrespondenter i og omkring Ukraine. Til støttekoncerten optræder en perlerække af Danmarks bedste musikere, og så vil danskerne både før, under og efter støttekoncerten kunne donere penge til nødhjælpsorganisationerne.

Storskærm i Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg

Støttekoncerten bliver samsendt på DR1 og TV 2 lørdag 12. marts fra kl. 19.30 direkte fra Rådhuspladsen i København, hvor der – så længe der er plads - er åbent for alle, der har lyst til at støtte op om initiativet. Er man ikke i nærheden af København, er der også mulighed for at se med via storskærm i Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg – eller naturligvis hjemme fra stuerne.

Spørgsmål og svar

De humanitære behov i Ukraine og nabolandene er steget voldsomt de seneste dage. Ofrene for krigen har brug for al den støtte, de kan få og situationen kalder på akut handling. Mange gode initiativer og bevægelser i Danmark er allerede i gang, og nu samler vi danskerne om en støttekoncert for at samle penge ind til danske nødhjælpsorganisationer, der allerede arbejder på højtryk for at hjælpe ofrene i og uden for Ukraine.

De indsamlede midler fordeles mellem en række nødhjælpsorganisationer, som allerede hjælper krigens ofre i eller omkring Ukraine. De bruger danskernes bidrag til arbejdet med og for krigens ofre, hvor hjælpen lige nu ikke er tilstrækkelig.

Det er allerede muligt at støtte nu på tre forskellige måder. Man kan enten donere 150,- kroner ved at sende en SMS med ‘HJÆLP’ til 1234, eller man kan donere et valgfrit beløb via MobilePay til 40 50 42. Du kan også støtte med betalingskort her på siden med et valgfrit beløb – både som privatperson og som virksomhed.

Krigen i Ukraine er en af de mest alvorlige internationale kriser lige nu. TV 2 og DR har tidligere samlet ind til nødhjælp i Afrika og Syrien og denne gang er det krisen i Ukraine og Europa, der er i fokus.

Nej. TV 2 og DR får ikke nogen del af det indsamlede beløb. DR og TV 2 deles om omkostningerne til støttekoncerten.

DR og TV 2 betaler fuldt ud omkostningerne til at producere støttekoncerten, hvilket betyder, at indsamlingsomkostningerne til “Sammen for Ukraine” er meget lave sammenlignet med andre indsamlingsshows. Minimum 93% af de uddelte midler går direkte til nødhjælp, og organisationerne kan max anvende 7 % til administrationen af deres nødshjælpsarbejde.